Home Hírek Főbb pillanatok: AEW Rampage – Holiday Bash
Főbb pillanatok: AEW Rampage – Holiday Bash
1

Főbb pillanatok: AEW Rampage – Holiday Bash

1

AEW Rampage Holiday Bash különleges karácsonyi epizódja sok mindennel kecsegtetett. Összesen négy mérkőzést jelentettek be a műsorra, a főmérkőzésen pedig a TNT bajnoki övmeccs volt kilátásban. Mint mindig, most is élvezetes volt az akció, de volt néhány főbb pontja műsornak. Hook ismét lenyűgöző volt, és talán ez volt az este legnagyobb pozitívuma.

Hook-nak nagy jövője van az AEW-ben

Hook az All Elite Wrestling egyik legérdekesebb karaktere volt, annak ellenére, hogy soha nem lépett fel a ringben, és nem is vett mikrofont a kezébe. Most már kétszer is fellépett, és a személye egyre csak nő.

Míg Fuego Del Sol tisztességes ellenfél volt az első mérkőzésén, Bear Bronson más kihívást jelentett Taz fia számára. Meglepő módon ez nem sokat számított, mivel Hook nem adott el egy spike piledriver-t, és multiple suplex-et mutatott be egy nála jóval nagyobb emberen.

Tudja, hogyan kell ütni, a mozdulatai csiszoltak, és úgy néz ki, mint egy sztár. Ez még csak a második meccse volt, és az emberek alig várják, hogy többet láthassanak tőle, ami sokat elmond arról, hogy eddig milyen jól teljesített.

AEW Rampage főmérkőzés

A főmérkőzésen Cody Rhodes és Sammy Guevara TNT bajnoki mérkőzése volt látható, a két évvel ezelőtti, első alkalommal megrendezett Dynamite összecsapás visszavágójaként.

A meccs végén az American Nightmare került ki győztesen, miután három Cross Rhodes és egy Tiger Driver 98 után véget vetett Guevara rövid övbirtoklásának. Ez a harmadik alkalom, hogy Rhodes megnyerte a TNT bajnoki címet.

Ennek a szegmensnek vannak pozitívumai és negatívumai is. A mérkőzés nagyszerű volt, ahogy azt mindenki várta. Azonban Cody Rhodes-nak egy harmadszorra a kezébe adni a TNT övet egy olyan időszakban, amikor sokan másoknak, mint Eddie Kingston, Jungle Boy, Adam Cole, vagy akár Orange Cassidy, nagyobb hasznára válna a cím, a legjobb esetben is megkérdőjelezhető döntés. Rhodes a mérkőzés után egy babyface promót tartott, ami ismét késleltette a heel turn-t (ha egyáltalán megtörténik). Ha az övmeccs egyben a heel turn-t is elindította volna, akkor ennek lett volna értelme, de így egyelőre ez csak annyit eredményez, hogy Cody még jobban a górcső alá kerül.

Sammy Guevara TNT bajnoksága gyenge volt

Sammy Guevara sokkolta a világot, amikor szeptemberben a Dynamite-on legyőzte Miro-t a TNT bajnoki címért. Ez a cég egyik alappillérének megkoronázása volt, és az emberek azt várták, hogy a Spanish God új szintre lép az övvel a derekán.

A címvédés azonban nagyrészt kudarcot vallott, különösen, ha összehasonlítjuk az All Elite Wrestling többi címvédésével. Guevara megmagyarázhatatlanul a The Inner Circle vs. American Top Team viszály részévé vált, félretolva a TNT bajnoki címet. Kétségtelen, hogy a címvédései nagyon jó mérkőzések voltak, remek meccseket vívott Tony Nese, Jay Lethal és Bobby Fish ellen, de soha nem volt semmilyen történetfejlődés, és a cím a legtöbbször csak kellék volt.

Nehéz meglátni, hogy az AEW merre tart Cody Rhodes és Sammy Guevara kettőssel, de remélhetőleg utóbbi ki tudja heverni ezt a vereséget.