Home PPV 2022 AEW Revolution
2022 AEW Revolution
0

2022 AEW Revolution

0

Az All Elite Wrestling PPV eseményei különleges napok a birkózórajongók számára, mivel a mérkőzések következetesen magas színvonalú akciót kínálnak. A vasárnapi AEW Revolution sem volt másként, hiszen a brutális bosszúhadjáratoktól kezdve az izgalmas bajnoki összecsapásokig mindenki számára kínált valamit.

A főmérkőzésen „Hangman” Adam Page Adam Cole-t tudta legyőzni, és megtartotta az AEW világbajnoki címét. Cole szinte mindent beleadott Page-nek, és még a ReDRagon-ból érkező barátai is segítettek neki egy kicsit, de végül két Buckshot Lariat után alulmaradt.

A majdnem tökéletes esemény bukéjának másik felét a PPV nyitómeccse jelentette, amikor Eddie Kingston végre egy nagy egyéni mérkőzést nyert, egy brutális háborúban legyőzte Chris Jericho-t. A mérkőzések között rengeteg dráma, lenyűgöző teljesítmény és vödörnyi, a vászonra kiontott vér volt.

Leyla Hirsch vs. Kris Statlander

Hirsch a várakozásoknak megfelelően Statlander karjára összpontosította támadását. Statlander a mérkőzés közepén nagyot mentett, amikor Hirsch ugródeszkás próbálkozása balul sült el. Statlander ügyetlenül elkapta Hirschet, és megakadályozta, hogy a hiba a mérkőzés végét jelentse.

A két nő továbbra is küzdött, amíg a ring szélére nem mentek, ahol Hirsch egy rana-val mindkettejüket a padlóra küldte, és ezzel megkezdődött a nagy mozdulatok sorozata, amely a befejezéshez vezetett. Végül Hirsch szerezte meg a győzelmet, amikor kiküldték a ringből, és a ring alól kihúzott egy bukóhorgot, amit Statlander arcába vágott, miközben a bíró félrenézett. Hirsch így egy moonsault-al megnyerte a mérkőzést.
Leyla Hirsch def. Krist Statlander

Hook vs. QT Marshall

Hook-tól Marshall kapott egy headbutt-ot is, mielőtt egy t-bone suplexet és egy clothesline-t mutatott volna be, amivel Marshall-t kitessékelte a ringből. Marshall néhány alattomos taktikához folyamodott, hogy megpróbáljon fölénybe kerülni, Hook arcát is megkarmolta. Hook továbbra is nagy suplex-ekkel  küzdött vissza, mielőtt egy diamond cutter-t hárított, végül pedig egy Redrum fogással kényszerítette feladásra QT-t.

Elég szolid pre-show mérkőzés. Semmi különös, kivéve, hogy Hook-al minden különlegesnek tűnt.
Hook def. QT Marshall

House of Black vs. Death Triangle

A hat résztvevővel egy magas oktánszámú, nagy mozdulatokkal tarkított bemutatóra számíthat az ember. Az olyan pillanatok, mint amikor Penta Oscuro átgurult Malakai Black-en, hogy Buddy Mathews-t megüsse egy destroyer-el, és Brody King egy Death Valley Driver-el megütötte Erik Redbeard-ot, felpezsdítették a közönséget a PPV tényleges kezdetére.

Redbeard készen állt arra, hogy kettő az egy ellen menjen Matthews és Black ellen, és épp fojtogatni akarta Black-et, csakhogy black mist-et kapott az arcába. Ez lehetővé tette King számára, hogy egy piledriver-el megüsse Redbeard-ot a győzelemért. Egy igazán jó trió mérkőzés, amely mindenkit bemutatott, és csak néhány kínos jelenet volt (leginkább Redbeard-ot érintette).
House of Black def. Death Triangle

Chris Jericho vs. Eddie Kingston

Kingston egy fél-fél suplex-et mutatott be másodpercekkel a csengőszó után, aminek következtében Jericho a feje tetejére esett. Jericho megpróbált kigurulni a ringből, de Kingston követte őt, és könyörtelenül próbálta folytatni a küzdelmet. Jericho visszavágott, Kingston korábban megsérült szemét célozva. A brutalitás tovább fokozódott, dühös chop battle-el és nagy suplex-ekkel, többek között Jericho viszonozta azt a szívességet, hogy Kingston a fejére dobta őt a mérkőzés elején. Jericho a Walls of Jericho-t vetette be. Óriási őrjöngést váltott ki a közönségből, amikor Kingstonnak sikerült megragadnia a köteleket a meneküléshez. Jericho vitába keveredett a bíróval, ami lehetővé tette Kingstonnak, hogy a spinning backfist-et vigyen be egy near fall-ért. Jericho azonnal visszatért egy Codebreaker-el. Jericho a kiütésért vitt volna be egy mozdulatot, de ehelyett két backfist-et kapott Kingston-tól, mielőtt Kingston egy stretch plum-al feladásra kényszerítette Jericho-t.

A mérkőzés után Jericho nem volt hajlandó kezet rázni Kingston-al, miután megfogadta, hogy megteszi, ha Kingston legyőzi őt. A legjobb pankráció az, amikor két fickó tiszta brutalitásba kezd. A Kingston vs. Jericho a legjobb fajta pankráció volt, ha nem is egészen tökéletes.
Eddie Kingston def. Chris Jericho

AEW Tag Team Championship — Jurassic Express (c) vs. ReDRagon vs. The Young Bucks

A várakozásoknak megfelelően a bajnokok korán hátrányba kerültek, a ReDRagon és a Bucks együtt próbálták kiiktatni a nagy fenyegetést jelentő Luchasaurus-t. A szövetségen már korán repedések kezdtek mutatkozni, mivel mindkét csapat megszakította a Jungle Boy elleni pin-kísérleteket. Jungle Boy sokáig veszélyben volt, mielőtt tag-elhette volna Luchasaurus-t, aki gyorsan és lenyűgözően leszedte a Bucks és a ReDRagon összes tagját. A Jurassic Express visszatérő szegmense után a két kihívó csapat végül inkább verekedni kezdett, mint együtt dolgozni.

Miután a mérkőzés végül úgy alakult, hogy mindkét csapat a saját érdekében dolgozott, az amúgy is elképesztő akció felerősödött, mind a hat férfi lenyűgöző mozdulatokat mutatott be, egészen egy vad szakaszig, ahol Jungle Boy egy shooting star press-t ütött Kyle O’Reilly-n, miközben O’Reilly-t Luchasaurus tartotta, mielőtt Jungle Boy egy belt shot-al kiütötte O’Reilly-t egy near fall-ért.

A mérkőzés tele volt igazán lenyűgöző pillanatokkal, de némileg lehúzta a ReDRagon és a Bucks szövetségének kínos története, amelynek nem igazán volt értelme egy pankrációs mérkőzés kontextusában. Mégis, nagyszerű látványosság volt.
Jurassic Express def. ReDRagon és The Young Bucks

Keith Lee vs. Orange Cassidy vs. Powerhouse Hobbs vs. Ricky Starks vs. Wardlow vs. Christian Cage (Face of the Revolution Ladder Match)

Cage volt az első ember, aki behozott egy létrát. Egyenesen Lee, Hobbs és Wardlow ellen indult, hogy megpróbálja kiiktatni a mérkőzés három erőemberét. Cage egy fordított DDT-vel is megütötte Hobbs-ot a létráról, ezzel rájátszva arra, hogy a történelem legikonikusabb létracsatáinak egyik résztvevője volt. Minden résztvevőnek bőven jutott ideje a csillogásra, Cassidy különösen innovatív pillanatokat mutatott be.

A mérkőzés során végig egy Lee, Wardlow és Hobbs közötti összecsapás volt várható. Nem sokkal később Starks majdnem megnyerte a mérkőzést, amikor Danhausen beugrott a ringbe, hogy közbelépjen, és lelökte őt a létráról.

Wardlow ezután egy powerbomb-ot mért Starks-ra az egyik létráról egy másikra, mielőtt a gyűrűbe kapaszkodott volna, hogy megnyerje a mérkőzést.

Ezeket a létrás meccseket nehéz összehasonlítani a szokásos meccsekkel, és puszta látványosságként léteznek. Ez egy kicsit hanyagabb volt, mint a legtöbb, de volt néhány nagyszerű mozdulat is.
Wardlow nyerte a Face of the Revolution létrameccset

AEW TBS Championship — Jade Cargill (c) vs. Tay Conti

Cargill pillanatokkal a mérkőzés kezdete után azonnal teljes erővel kezdett, így Conti rögtön védekezésre kényszerült. Miután Cargill Conti „karate s—ét” trash-olt, Conti egy rúgássorozattal vágott vissza az arcába. A kihívó egy piledriver után majdnem ismét megszerezte a győzelmet, de nem tudta Cargill-t a földön tartani. Pillanatokkal később Cargill bevitte a Jaded-et, így ezúttal is tökéletes maradt a rekordja.

Conti végig erősnek tűnt, rengeteg támadást vitt be, és lehetővé tette Cargill számára, hogy egy kicsit többet mutasson, mint a szokásos tévés meccsei. Egy rövid meccshez képest szolidan küzdött.
Jade Cargill def. Tay Conti

CM Punk vs. MJF (Dog Collar Match)

A mérkőzés érdekesen kezdődött. Punk zenéje szólt, amit MJF zenéje szakított félbe. MJF trollkodásával szemben Punk az AFI „Miseria Cantare” című dalára lépett be, kosaras rövidnadrágban és széldzsekiben, visszaidézve ezzel a WWE előtti, független színtéren töltött napjait. A mérkőzés korai részében a szokásos fojtogatás és rángatás volt a lánccal, mielőtt MJF képes volt a láncot Punk arcába vágni, felnyitva ugyanazt a vágást, ami MJF korábbi támadásából származott. MJF mikrofont ragadott és követelte, hogy Punk mondja meg a közönségnek, hogy ki akar szállni. A véres Punk ezt elutasította, visszaviharzott, és a lánccal megkorbácsolta MJF-et, mielőtt megtámadta a kezét.

MJF a Go To Sleep-et a Salt of the Earth armbar-ba konvertálta, bár a sérült keze miatt nehezen zárta be, így Punk be tudta vinni az Anaconda Vice-t, amivel majdnem feladásra kényszerítette MJF-et. A brutalitás tovább fokozódott, MJF kiszórt egy zsák szöget is a ringbe. MJF egy superplex-et mutatott be, amivel mindkettőjüket a szögek közé küldte. MJF hívta Wardlow-t, aki a kijött a ringhez, és érdekes módon nem találta MJF Dynamite Diamond Ring-ét.

A figyelemelterelés lehetővé tette Punk számára, hogy bevigye a Go To Sleep-et. Wardlow ezután „megtalálta” a gyűrűt és a otthagyta Punknak. Punk kiütötte MJF-et a gyűrűvel, bár csak azután sikerült neki, hogy MJF leköpte volna az arcát. Ez egy olyan mérkőzés volt, ami nem mindenkinek fog tetszeni, de ez egy majdnem tökéletes, régi vágású „dog collar” meccs volt, lassú és módszeres.
CM Punk def. MJF

AEW Women’s Championship — Dr. Britt Baker D.M.D. (c) vs. Thunder Rosa

Baker már korán tiszteletlen volt a támadásával, de számított arra is, hogy Rebel és Jamie Hayter ott volt a ring mellett. Baker mindenre tudott válaszolni, amit Rosa megpróbált, többször is elvágta a kihívó támadási kísérleteit. Rosa végül egy kicsit belelendült, de annyira azért mégsem. A mérkőzés története pontosan ezen a vonalon folytatódott, Baker egyszerűen egy lépéssel Rosa előtt volt, mindig elvágva a kihívó próbálkozásait, hogy lendületet vegyen. Amikor Rosa-nak sikerült egy tombstone piledriver-t bevinnie, Rebel felugrott a ring szélére, hogy elterelje a bíró figyelmét a számolásról. Ezután Hayter is megpróbált segíteni Bakernek. Bedobta a Women’s Championship övet a ringbe, ahol Baker egy stomp-al csupán két számolásig jutott. Rosa-nak másodszor is ellopták a győzelmet, amikor egy straight jacket-et zárt Baker-re és feladásra kényszerítette, csakhogy a bíró nem vette észre, mert Rebel ismét elvonta a figyelmét.

Rosa elhagyta a ringet, hogy Rebel-t és Hayter-t kiiktassa, de amikor visszament, egy stomp-ot kapott, ami a győzelmet jelentette Baker számára. A mérkőzés nem igazán találta el a ritmusát, és az elvárásokhoz képest eléggé kiábrándító volt.
Dr. Britt Baker D.M.D. def. Thunder Rosa

Jon Moxley vs. Bryan Danielson

Bár Moxley jól kezdett, Danielson egy időre átvette az irányítást. Danielson tiszta ütőtechnikával is képes volt felvenni a harcot Moxley-val.nMoxley lassan egyre több verekedésbe vonta bele Danielson-t, egyre több sikert aratva, sőt, a ringen kívüli verekedésből mindketten véresen kerültek ki. Moxley egy nagy clothesline után némi kontrollt tudott szerezni, de Danielson gyorsan visszavette az irányítást egy felső kötélről indított suplex-el. A mérkőzés egy hosszabb periódusba torkollott, amikor mindkét férfi hatalmas ütéseket vitt be. Danielson egy triangle choke-al zárta be Moxley-t, ütésekkel sorozta, miközben Moxley csapdába esett a szorításban. Moxley eközben fordított a helyzeten, meg tudta szerezni a pin-t: belefordult a fojtásba és leszorította Danielson vállát.

A mérkőzés után Danielson és Moxley újra egymásnak estek, és eközben felbukkant William Regal. Félbeszakította a verekedést és mindkét férfit megpofozta, majd követelte, hogy Moxley és Danielson fogjanak kezet.

A mérkőzés csodálatosan épült fel egy elég brutális befejezésig egy kissé erőtlen középső szakasz után. Regal debütálása egy kicsit ellopta a show-t, egy új, szórakoztató réteget adva a Moxley és Danielson közötti történetnek.
Jon Moxley def. Bryan Danielson

AHFO vs. Darby Allin, Sammy Guevara & Sting

A tornádószabályok miatt ez egy kaotikus mérkőzés volt. A mérkőzés egyik legőrültebb pillanatában Guevara a közönségből egy Spanish fly ütést mért Isiah Kassidy-re, a bejárati rámpán lévő két asztalra.

Az akció tovább folytatódott a tömegben, mielőtt Matt Hardy elvitte Sting-et a bejárati területre, csakhogy Sting visszaverte őt, és egy ugrással Andrade-re vetette magát, átküldve őt négy asztalon – hihetetlen pillanat, figyelembe véve, hogy Sting nemsokára 63 éves lesz.

Nem sokkal később Allin egy Scorpion Death Drop-ot és egy Coffin Drop-ot mért Hardyra, hogy megszerezze a győzelmet. Ami egy egyszerű cooldown meccs lehetett volna, az egyszerűen vadul kaotikus volt. Továbbá, és még egyszer, Sting négy asztalon keresztül ugrott le az erkélyről, mint New Jack az ECW-ben.
Darby Allin, Sammy Guevara & Sting def. AHFO

AEW World Championship — „Hangman” Adam Page (c) vs. Adam Cole

Page már korán felvette a harcot Cole-al, kivitte őt a ringből, és többször nekivágta a korlátnak, mielőtt a csizmáját a fejébe vágta volna. Cole első nagy visszatérése során Page nyakát és karját támadta. Page egy powerbomb után rögtön egy moonsault-ot vitt be Cole-nak.

Page megpróbálta ezt a nagy támadássorozatot egy buckshot-tal követni, de Cole kicsúszott a ringből. Több további lendületes ütés után Page egy Deadeye ütéssel egy near fall-t ért el. Egy újabb near fall következett egy tombstone piledriver után.

Miután Page még néhány nagy mozdulatot mutatott és ismét egy buckshot-ra készült, Bobby Fish és Kyle O’Reilly a ring szélére futott, hogy eltereljék a figyelmet. Ez lehetővé tette Cole számára, hogy a padlón megüsse Page-t a Panama Sunrise-szal. Fish és O’Reilly újabb figyelemeltereléssel szolgált, amikor a mérkőzés visszatért a ringbe.

A Dark Order végül a ring szélére rohant, hogy segítsen Page-nek a ReDRagon-al szemben. Page ezután bevitte Buckshot Lariat-ot, de Cole a kötelekre rakta a kezét, hogy megszakítsa a számolást.

Egy második Buckshot Lariat elég volt ahhoz, hogy kivégezze Cole-t, miután Page maga is betalált néhány superkick-el. Nagyon szolid módon zárták a show-t. Mind Page, mind Cole jól teljesített, és izgalmas csatát hozott.
„Hangman” Adam Page def. Adam Cole

tags: