Home Hírek AEW Double or Nothing 2022
AEW Double or Nothing 2022
0

AEW Double or Nothing 2022

0

Az AEW egyik legnagyobb PPV-je az évben a Double or Nothing. Élőben közvetítették Las Vegas-ból, és nem volt ellentmondásoktól mentes – MJF állítólag nem jelent meg a Fan Fest eseményen, és lefoglalt egy repülőjegyet hazafelé, ami elindította a pletykákat, hogy ezen a PPV-n sem jelenik meg! Egy Buy-In show-val nyitunk, ahol Danhausen és Hook először, és remélhetőleg nem utoljára álltak össze!

Hookhausen (Hook & Danhausen) def. Tony Nese & “Smart” Mark Sterling

A mérkőzés, amire MINDENKI várt! Danhausen kapta a legtöbb találatot ezen a mérkőzésen, Hook-nak így esélye sem volt kifáradni. Danhausen elviseli a vereséget és az ütéshalmazt, de Hook misztikuma abban rejlik, hogy ő egy veretlen „badass”. A meglepő az volt, hogy valójában Danhausen volt az, aki Sterling-et pinnelte, ahelyett, hogy Hook szerezte volna meg a győzelmet a csapatának. A legtöbben Hook-ra tippeltek volna. A közönség nem csak a megjelenésük pillanatától kezdve egészen a mérkőzés végéig nagyszerűen fogadta őket, de úgy tűnt, hogy Danhausen és Hook is jól érezte magát.

Wardlow def. MJF

A szombat este a közösségi médiában keringő pletykák, jelentések és spekulációk után MJF mégis megjelent a Double or Nothing-on, és tette a dolgát. A legjobb az egészben az, hogy tökéletesen csinálta. MJF a lehető legjobb módon tette túl Wardlow-t. Úgy állította be a Wardog-ot, mint a legdominánsabb embert, aki valaha is betette a lábát egy AEW ringbe. A 10 powerbomb, amit kapott, nem lehetett túl jó érzés. A mérkőzés után Tony Schiavone közölte Wardlow-val, hogy mostantól hivatalosan is All Elite, ami azt jelenti, hogy többé nem MJF irányítása alatt áll, és a saját céljait követheti. A közönség az egész mérkőzés alatt hatalmas reakciókat adott neki, tehát az AEW közönsége egyértelműen Wardlow mögött áll. Ezen a ponton meglepő lenne, ha nem nyerne világbajnoki címet a jövőben. Ebben a srácban minden megvan, amit csak elvárhatsz egy kiemelt sztárral szemben. Megvan a kinézete, a hozzáállása és az ereje ahhoz, hogy nagy közönségvonzó legyen, és a ringben is elég tisztességes. Kezd minden összeállni nála. A 2022-es év hátralévő része lehet, hogy Wardlow-é lesz.

The Hardys def. Young Bucks

Egy álommeccs sokak számára. Szó szerint. Minden idők két legjobb tag team-je küzd meg egymással egy PPV-n. Mit lehet ezen nem szeretni? Nos, ez a meccs, ami inkább tűnt egy Greatest Hits-összeállításnak, mint annak az azonnali klasszikusnak, amire mindenki számított. A mérkőzés egyre jobb lett, de a kezdés kivette a szelet ebből a meccsből, és mindenki küzdött, ahogy csak tudott, hogy visszanyerje a lendületet. Jeff Hardy szokás szerint a testét tette kockára, egy ponton az acéllépcsőre mért swanton-al, ami a TV-n keresztül is fájdalmasnak tűnt!

TBS Women’s Championship Match – Jade Cargill def. Anna Jay

Cargill megvédte a TBS bajnoki címét Anna Jay ellen, de a mérkőzés végül kissé elmaradt a tempótól, és nem érte el az első összecsapást. Valójában minden, ami a gongszó után történt, érdekesebb volt, mint ami a mérkőzés alatt történt. Nemcsak Stokely Hathaway (Malcolm Bivens) jelent meg, hogy támogassa Jade-et, hanem Athena Palmer (korábban Ember Moon) is debütált az AEW-nél. Sok mindent még nem tudunk, de úgy tűnik, hogy Athena a TBS címre pályázik, míg Hathaway átveszi Sterlingtől Jade és a The Baddies menedzseri feladatait. Kár, hogy a mérkőzés végül kicsit elmaradt a várakozásoktól, de a rajongók úgyis többet fognak beszélni a történtekről, miután vége lett. Az, hogy Athena a divízióban van, és Hathaway vezeti a The Baddies-t, nagyon érdekessé teszi a következő heteket a női divízió számára.

House of Black def. Death Triangle

A korai szakasz tele volt kontrákkal, és mindkét csapat megmutatta, hogy ismeri a másik trükkjeit, mielőtt a mind a hat ember közötti verekedés azzal ért véget, hogy Brody King és Malakai Black rövid időre lendületet tudott venni a PAC ellen. PAC végül átadta a hot tag-et Rey Fenix-nek, aki Penta-val képes volt megtisztítani a ringet. Ezután egy szakasz következett, amelyben a ringben lévő összes ember hatalmas, kiemelkedő ugrásokat hajtott végre, aminek az lett a vége, hogy King a felső kötélen keresztül Fenixre és PAC-ra vetette magát. A mérkőzésen mindenkitől a legjobbat láthattuk, mielőtt PAC egy mélyütéssel megütötte Black-et, mielőtt a fények kialudtak volna. Amikor visszatértek, Julia Hart a ringben volt, és fekete ködöt köpött PAC szemébe, előkészítve őt egy rúgásra Black-től, hogy aki ezzel befejezte a mérkőzést. Izgalmas akció az elejétől a végéig, és minden résztvevő megmutatta azt, ami különlegessé teszi őket.

Owen Hart Tournament Men’s Final – Adam Cole def. Samoa Joe

Joe határozottan irányított a mérkőzés elején, mielőtt Cole képes volt egy, a ringen kívülre irányuló támadást egy szuperrúgással kivédeni. Cole ezután megpróbálta lelassítani az akciót, és különböző fogásokkal és a karját ért támadásokkal földre vitte Joe-t. Annak ellenére, hogy Cole támadása miatt megsérült a válla, Joe továbbra is nagy erejű ütésekkel folytatta, hogy megakadályozza azt, hogy Cole valódi lendületet vegyen. Bobby Fish közbelépett, és átrántotta Joe karját a felső kötélen, hogy Cole-t felkészítse a befejezésre, csakhogy Joe elkapta Cole-t, aki megpróbálta kihasználni a helyzetet. Cole még mindig képes volt egy Boom-ot ütni Joe tarkójára, amikor Joe-t Fish másodszor is megzavarta, így a nagy tornagyőzelmet Cole szerezte meg. Szórakoztató, rövid mérkőzés volt.

Owen Hart Tournament Women’s Final – Britt Baker D.M.D. def. Ruby Soho

Baker korán elkezdte megpuhítani Soho karját és bordáit. Baker az ütésváltásokban is sikerrel verte Soho-t a szó szoros értelmében. Baker bordamunkája kifizetődött, mivel Soho folyamatosan a bordáit szorongatta, még akkor is, amikor egy felső kötélről leadott senton-ért egy near fall-t kapott. Soho megpróbált egy victory roll-t végrehajtani a pinért, de Baker visszafordította a pinbe a győzelemért. Szolid mérkőzés, amelynek győztese kérdéses volt, mivel Soho sokkal többet profitált volna a győzelemből, mint Baker, aki már az AEW-ben is elismert erőnek számít. Érdekes, hogy Cole és Baker valóságos párosként nyerték meg a versenyüket.

Ethan Page, Scorpio Sky & Paige Van Zant def. Frankie Kazarian, Sammy Guevara & Tay Conti

Tay Conti és Sammy Guevara ellen irányult a szurkolók gyűlölete ezen a mérkőzésen, Maleficent-nek és Hollónak öltözve jöttek ki! Kaz és Sky nyitotta a mérkőzést, a korábbi tag partnerek most megosztottak, de mindketten gyorsan betagelték a saját partnerüket, miközben Ethan Page a szart is kiverte Guevara-ból – végre Page tényleg akcióban vehetett részt! Amikor Sky és Kaz birkózni kezdett, az olyan volt, mintha egy pankrációs klinikát néznénk. Sammy úgy viselkedett, mint egy idióta, és inkább Tay Conti-val csókolózott, minthogy a meccsre koncentrált volna, ami végül a csapatának a győzelembe került. Paige VanZant is jól nézett ki az első pankrációs mérkőzésén.

Kyle O’Reilly def. Darby Allin

O’Reilly igazán harcba szállt ebben a meccsben! Egy kemény térdütéssel korán előnybe került, és ezt kihasználva megpróbűlt minél több előnyre szert tenni Allin ellen. Allin végül visszavágott, de egy ugrásnak tűnő botlás elhallgattatta a közönséget és aggasztotta a kommentátor csapatot! Mindkét pankrátor túl sokat vett ki a testéből, mielőtt ez végül harcba torkollott, és mindketten a ring közepén küzdöttek volna. O’Reilly fizikalitása végül felülkerekedett Darby-n, és több rúgást, majd egy diving knee-t követően pinnelte Allin-t. Szép mérkőzés, amely megmutatta O’Reilly gonoszságát, bár a meccsből hiányzott egy kis valami.

AEW Women’s World Championship: Thunder Rosa def. Serena Deeb

A vasárnapi PPV egyik fénypontja a Deeb és Rosa közötti AEW női világbajnoki mérkőzés volt. Nem csak szórakoztató volt a verseny, de segített megszilárdítani a két legjobb profi pankrátor helyét a társaságban. Tökéletes volt a mérkőzés? Nem, de az este legjobb technikai mérkőzésének egyik erős esélyese volt. Tekintve, hogy a két fél közös múltja egészen az NWA-ban töltött időszakukig nyúlik vissza, azt gondolnánk, hogy az AEW egy kicsit több figyelmet szentelt volna a történetüknek. A show előtti videó utalt néhány korábbi találkozásukra, de az AEW-nek jobban ki kellett volna emelnie azt a tényt, hogy Deeb megverte Rosát az NWA női bajnoki címéért, mielőtt mindkét nő a céghez került. Bár a felépítés lehetett volna jobb is, a végeredmény az, amire az emberek leginkább emlékezni fognak. Deeb közel járt a nyeréshez, de a bajnok végül bebiztosította a győzelmet.

The Jericho Appreciation Society def. Eddie Kingston, Santana, Ortiz, Bryan Danielson & Jon Moxley

Ahogy az várható volt, ez a mérkőzés alapvetően káosz volt a kezdetektől, mind a 10 férfi verekedett a teljes arénában, és folyt a vér. Matt Menard már a mérkőzés elején vadul vérzett, és Moxley is elkezdett vérezni a mérkőzés első perceiben. A Wild Thing addig szólt a mérkőzés alatt, amíg Jericho össze nem törte a hangfalat. Jake Hager két asztalon keresztül egy street sweeper-rel a ring külső részére került. Daniel Garcia egy piledriver-rel a kötényről a ringlépcsőre ütötte Ortizt. Mindenki a közönségen keresztül, a ring körül, a koncessziós területen és bárhol máshol, ahol verekedni lehetett, összeverekedett. Moxley kiakasztotta a felső kötelet, és arra használta, hogy Jericho-t ágyékon vágja, míg Kingston és Garcia egy teherliftben verekedtek. Több káosz után, mint amennyit igazán le lehetne írni, Moxley és Danielson párba állt Jerichóval és Hagerrel a ringben, amíg Kingston ki nem botorkált hátulról egy kanna benzinnel. A benzint Jerichóra és Danielsonra öntötte, amíg Danielson meg nem próbálta megakadályozni Kingstont abban, hogy meggyújtsa azt. Kingston és Danielson addig verekedtek, amíg Jericho mindkét férfit megütötte egy székkel, Hager pedig Moxley-t egy szögesdróttal teli asztalra küldte. Danielson addig küzdött Hagerrel és Jerichóval, amíg végül ki tudták ütni őt, Jericho egy half-crabot zárt be, Hager pedig a felső kötelet Danielson nyaka köré tekerte, amíg Danielson el nem ájult. Aki káoszt remélt ettől a mérkőzéstől, az megkapta. Vér, nagy mozdulatok, vad verekedés, szögesdrót és a fenyegetés, hogy egy embert felgyújtanak.

AEW Tag Team Championship: Jungle Boy & Luchasaurus def. Team Taz; Keith Lee & Swerve Strickland

Másodpercekkel a mérkőzés kezdete után Jungle Boy és Luchasaurus sztereó moonsault-ot hajtott végre a külső térfélen mindkét versenyző csapaton. Nem sokkal később Lee elkapta Jungle Boy-t egy ugrásnál, és Luchasaurus hátára powerbomb-ázta. A három csapat részvételével mindegyik csapatnak voltak olyan pillanatai, amikor mindegyikük megmutathatta a védjegyüknek számító mozdulatokat és nagy pillanatokat élhettek át, és mindenki lenyűgözően nézett ki. Ez magában foglalta Lee nagy ugrását a felső kötélen át a külső térfélre mindkét csapat tagjain. Luchasaurus véletlenül megütötte Jungle Boy-t egy rúgással, ami majdnem ahhoz vezetett, hogy Lee és Swerve megszerezze a győzelmet. Ez egy szórakoztató mérkőzés volt, még néhány pillanatnyi hanyagság ellenére is.

AEW Men’s World Championship: CM Punk def. “Hangman” Adam Page

Punk úgy tűnt, hogy korán le fogja nyomni Page-t talajbirkózásban. Punk megtartotta az irányítást, amíg meg nem próbált egy veszélyes crossbody-t csinálni a felső kötélről, ami lehetővé tette Page számára, hogy félreguruljon. Page a lendületével elért egy olyan pontra, ahol készen állt a buckshot lariat-ra, csakhogy Punk rátámadt. Punk egy superplex-el folytatta a visszatérést, folyamatosan próbált harcolni Page ellen. Page végül egy moonsault megsértette a lábát, ami lehetőséget adott Punknak, hogy megpróbáljon visszajönni a saját buckshot lariatjával, bár elesett, és Page felemelte őt egy go go gleep-hez, amiből Punk ki tudott kontrázni, mielőtt egy újabb buckshot-kísérlet kudarcot vallott volna. Page továbbra is kontroll alatt maradt, amíg ismét a buckshotra ment, Punk pedig egy go to sleep kísérletre kontrázott, csakhogy a fejberúgták a bírót. A bíró földre került, Page megragadta az övet, és úgy tűnt, hogy megüti vele Punkot, csakhogy habozott, majd el is dobta az övet. Punk ismét a go to sleep-el kontrázott, ezúttal eltalálta azt, és megszerezte a győzelmet és az AEW világbajnoki címét. Néha egy kicsit nehézkes volt, különösen akkor, amikor megpróbáltak túlságosan is okoskodni. Amikor csak egymásnak estek, minden rendben volt.

tags: