Home KWP

KWP

 

Bemutatkozik KWP, oldalunk egyik új szakértője:

Ahoy! Magamról írnék néhány szót annak, aki még nem ismer:

1996-ban kezdődött a pankrációs ‘karrierem’, ekkor, kb 15 évesen megalapítottam Magyarország legelső internetes rajongói weboldalát, KWP néven. Ez a név aztán itt maradt velem, úgy tűnik máig is.
Ebből az oldalból kinőtt az ország legnagyobb rajongói közössége, a H-Wrestling. Pályafutásunk alatt sokmindent csináltunk a közösségben:

  • szerveztünk külföldi túrákat WWE eseményekre,
  • segítettünk az Eurosport és a Viasat 6 munkatársainak a pankráció magyarosításában, (félig zárójelben megjegyzem, hogy az, hogy annak idején a Viasat 6-on a heti adások mellett a PPV adásokat is láthattátok, ez részben nekem (is) volt köszönhető: addig rágtam az akkori kiváló főszerkesztő fülét, hogy valószínűleg megunta a folyamatos károgásomat, és inkább megvette a csatornára a PPV adásokat is. 🙂 )
  • Aztán megkaptam az első ‘hivatalos’ magyar WWE-oldal, a Nyers Erő weboldal üzemeltetési jogát, én voltam az is, aki ‘admin’ néven rendszeresen írta az adásriportokat, általában heti kettőt.
  • Meg még pár apróság.

Jómagam tehát kb 23 éve követem a pankrációt, átéltem az nWo korszakot, átéltem az Attitude korszakot, saját tapasztalattal éltem át a teljes Hétfő esti háborúk időszakát, a WCW halálát, a TNA felemelkedését és ha mondhatjuk így, a bukását is. 23 év alatt azért sokminden történt, és bár nyilván a kor az csak egy állapot, nem pedig egy tisztelendő dolog (a francot kell valakit csak azért tisztelni, mert az ő szülei hamarább bújtak ágyba egymással, mint az enyémek tették), azért a wrestlingről ma kialakult véleményemhez rengeteget hozzáad, hogy konkrétan átéltem a történelmét, nem pedig csak olvastam róla.

A H-Wrestling azóta megszűnt, béke poraira… én pedig aktív ‘szónokból’ mára már csak egyszerű rajongó lettem, és bár régen megannyi sok-sok cikket, elemzést, szubjektív véleményt írtam a témáról, ennek már hosszú ideje. Ha mondhatjuk így, elvesztettem az érdeklődésemet a pankráció iránt, messze nem érdekel(t) már az egész annyira sem hogy hétről hétre leüljek megnézni, annyira pedig főleg nem, hogy írni, vagy beszélgetni akarjak róla valakivel.
A személyes barátim körömmel néha össze szoktunk ülni egy-egy jelentősebb adást megnézni, nagyjából ennyi maradt a műfajjal való kapcsolatomból.

De most, 2021-ben valami egy kicsit megváltozott: itt az AEW, és nem kizárt (de egyelőre még tényleg csak TALÁN), hogy a segítségével elkezdek megtalálni magamban valamit abból a tűzből, ami réges rég égett bennem.
NORKER barátom nemrég felajánlotta, hogy a weboldalára időnként szívesen fogadna érdekes témájú cikkeket a pankrációról, én pedig egyre inkább úgy érzem, hogy néha (és tényleg csak NÉHA) ismét van mondanivalóm a témával kapcsolatban.

Azt nem állítom, hogy KWP ‘visszatért’, mert ez erős túlzás lenne… de akárcsak Mr Tito a Lordsofpain oldalon, azt vállalom, hogy ha valami érdekes, kifejtős dolog eszembe jut, azt leírom, ti meg majd ha akarjátok, elolvassátok.

Amit tudni kell rólam: nyers a stílusom, és bár szándékosan megbántani soha senkit nem akarok, de nem különösen szokott zavarni az sem, ha néha sikerül. Ugyanakkor sose felejtsd el, hogy az enyém is csak EGY VÉLEMÉNY a sok közül, amely nem egyenlő a Szentírással, és bármikor, minden jogod megvan egyet nem érteni vele.

u.i: csak egyetlen félmondat erejéig: semmi HCW, és semmi PWM. Ez volt az első, és egyben legutolsó alkalom is arra, hogy ezeket a betűket egyáltalán leírtam ide.